TPI certified

Wat is TPI?

 

Titleist Performance Institute (TPI) is marktleider als het gaat om studies en onderzoeken waarbij er gekeken wordt naar de functies en de biomechanica van het menselijk lichaam in relatie met de golfswing. Sinds de oprichting in 2003 heeft TPI duizenden golfers van verschillende niveaus, van beginnende golfers tot tour professionals, onderzocht en bestudeerd. Ongelofelijk veel data is er verzameld van spelers met verschillende lichaamsbouw, leeftijd en fitness levels. Uit de gegevens ontdekte TPI dat een goed functionerend lichaam het toelaat om de golfer én de golfclub te swingen in een meest efficiënt mogelijke manier. Daarnaast heeft TPI geanalyseerd hoe fysieke beperkingen in een golfers lichaam een tegenstrijdig effect kan hebben op de golfswing én een verhoogde kans op blessures.

 

 

De missie die TPI heeft is het onderwijzen van golfers en golfprofessionals in de biomechanica van het lichaam in relatie met de golfswing door een unieke TPI certificatie programma’s.

Als PGA professional en TPI Level 1 coach kan ik de TPI screeningstest afnemen en de connectie maken tussen de test en de golfswing. De test, die bestaat uit 16 oefeningen, kan zowel binnen als buiten op de driving range worden uitgevoerd. Na de test nemen we de golfswing op (op de ipad) en kijken we naar de “Big 12” swing karaktereigenschappen. Aan hand van de resultaten van de test en de swing eigenschappen die jij hebt, leggen we de relatie naar de balvlucht en eventuele (verhoogde kans op) blessures.

 

 

 

Voor wie is TPI geschikt?

 

TPI is geschikt voor alle golfers die hun golfspel serieus nemen en die méér zoeken dan een standaard golfles. Natuurlijk mag je de screening voor te leggen aan je eigen golfprofessional, of neem je pro mee naar de screening.

 

 

 

Screeningpakket

 

Het maken van een intake, het uitvoeren van de test, het opnemen van de golfswing op video, het maken van de analyse en plan van aanpak duurt tussen de 75-90 minuten.

 

De prijs is € 100,- voor één persoon. Kom je met 2 personen dan is het totaal € 175,-

Tweets