JeffreyMeijerTas

In het laatste jaar van de basisschool (1996) ben ik met golf in aanraking gekomen. Ik lag vroeger, samen met een aantal vriendjes uit de straat in de sloten van BurgGolf Purmerend om ballen te vissen, schoon te maken en daarna door te verkopen. Nadat mijn bootje al een paar keer was afgepakt, kwamen wij in contact met de Headpro Dick de Groot. Hij nodigde ons uit om vier gratis jeugdlessen op zondag te volgen. Dick wilde ons uitleggen waarom we niet in de sloten mochten vissen en ons ook met golf in contact brengen. Vanaf dat moment ben ik “verslaafd” geraakt aan golf. Zelfs voor de tijd dat ik aan sport deed was ik al helemaal verslaafd aan minigolf. Ik weet ook niet wat dat was maar dat vond ik vroeger al te gek.

Ik ben met lessen begonnen bij Dick de Groot. Hij heeft mij de basis van het golf geleerd. Na een tijdje kreeg ik de mogelijkheid om met verschillende Nederlandse top professionals te trainen, zoals Rob Meinsma, Gauke de Vries en Ad Wessels. Met Ad heb ik mijn amateur carrière afgesloten en hebben we de stap naar het professionele golf gezet. Eind 2006 werd ik daadwerkelijk een playing professional. Dit hield in dat ik door heel Nederland en Europa wedstrijden ging spelen. Voornamelijk de Duitse EPD Tour (nu de PGA Golf Tour). Na een wat onstuimige professionele wedstrijd periode (van 2007-medio 2010) kwam hier een einde aan. Het verliezen van sponsoren en het niet goed genoeg spelen waren hier de oorzaken van.

Tijdens mijn avonturen op de EPD Tour maakte ik in december 2008 kennis met de vreselijke ziekte Alzheimer. Mijn opa leed aan deze ziekte en ik heb toen mijn hulp aangeboden aan Alzheimer Nederland om als ambassadeur aandacht te vragen voor deze ziekte. Begin 2009 mocht ik mij dan ook werkelijk ambassadeur noemen. Ik doe en steun dit nog steeds met veel liefde en plezier. Dit is ook beloont met een ridderspeldje vanuit Alzheimer Nederland en ik heb daar dus ook een onderscheiding voor gekregen.

In augustus 2010 heb ik de keuze gemaakt om mij te gaan richten op het lesgeef gedeelte van de golfsport. Ik werd aangenomen op de PGA Holland opleiding voor golfleraar en ik heb in deze 18 maanden durende opleiding ontzettend veel geleerd. Over het vak lesgeven, het spel, de sport en natuurlijk mijzelf. Door de opleiding heb ik onder andere Mark Metgod leren kennen en sinds september 2011 werken wij samen aan mijn golfspel.

In juni 2012 heb ik de opleiding afgerond en heb ik tot september 2014 lesgegeven op Golfclub Dirkshorn en ben ik begonnen op Golfbaan Beemster waar ik sinds juni 2015 head professional ben gworden. Samen met mijn vriendin zijn wij de eigenaar geworden van de Beemster Golfschool & Golfshop.

Tweets