Alzheimerspeldje

Dementie zichtbaar maken

In eerste instantie wil ik mensen een beter beeld geven van dementie. De ziekte blijft vaak onbesproken of er wordt vrij eenvoudig over gedacht. Dementie is zo veel meer dan vergeten alleen.

Door het logo zichtbaar te dragen en mijn verhaal te vertellen hoop ik dat mensen serieuzer over deze ziekte gaan nadenken en uiteindelijk ook Alzheimer Nederland gaan steunen. Middelen die ik daar voor gebruik zijn: mijn website, interviews en social media. Ook vertel ik mijn verhaal aan iedereen die mij met het logo van Alzheimer Nederland ziet.

 

Wereld Alzheimer Dag

Op Wereld Alzheimer Dag, 21 september, hebben Alzheimer Nederland en ik nu twee keer (2010 en 2012) de gong geslagen op de Beurs in Amsterdam. De gongslag staat symbool voor het openen van de handelsdag. Deze foto en beelden gaan de hele financiële wereld over, van Amsterdam naar Parijs, Londen, Berlijn en New York.

 

Geld inzamelen tijdens golfdagen

In het verleden heb ik een aantal golfdagen verzorgd om geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. Voorbeelden zijn:

  • de golfdag op de Zaanse Golfclub in 2009 met de Rotary van Waterland (€ 10.000,-)
  • de Health Care Cup op Golfclub Broekpolder in 2011 (€ 4.000,-)
  • MKB Golfdag op Golfclub Dirkshorn 2012, in samenwerking met de Heren van Oudorp (€1.000,-)

Al deze en andere dagen hebben mooie geldbedragen opgeleverd die gebruikt worden voor onderzoek naar medicijnen.

 

Golfdagen voor donateurs

Sinds ik klaar ben met de opleiding van golfleraar en minder vaak in het buitenland ben, heb ik meer tijd en aandacht om mij bezig te houden met golfdagen voor donateurs. Dit houdt in dat zowel minor als major donors een golfdag aangeboden krijgen. Tijdens zo’n dag ga ik met max. drie personen de hele dag golfen. Omdat deze donateurs Alzheimer Nederland helpen met het onderzoeken en het ontwikkelen van medicijnen, help ik de mensen met hun golfspel. Als dank voor hun donatie. Tijdens deze dagen beginnen we met een kop koffie, kennis maken en inslaan op de driving range. Bij het spelen van 18 holes help ik de golfers en geef ik adviezen. Als het nodig is gaan we nog naar de driving range voor wat technische aanwijzingen en verbeteringen. Na al dat harde werken sluiten we de dag af met hapje en een drankje.

Tweets